Over APDS

BEDRIJF

APDS is sinds haar oprichting in 1990 betrokken geweest bij de ontwikkeling van honderden nieuwe producten. Sinds die tijd is de manier waarop nieuwe producten worden ontwikkeld sterk veranderd en de snelheid en frequentie waarmee bedrijven iets nieuws willen introduceren sterk toegenomen. Om op ontwikkelingen vooruit te blijven lopen heeft APDS een eigen systeem ontwikkeld waardoor bedrijven in staat worden gesteld om snel en met weinig risico compleet nieuwe concepten op de markt te kunnen brengen.

Het eerste product dat via deze weg naar de markt werd gebracht is de Philips Airfryer. Deze is gebaseerd op onze RUSH Technology, of zoals Philips het heeft genoemd ‘Rapid Air Technology’. Vijf jaar na introductie waren er wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en is er een geheel nieuwe productcategorie ontstaan. De Airfryer is nog altijd goed voor een handelswaarde van honderden miljoenen Euro’s per jaar.

Om onze manier van werken verder te verbeteren werd APDS in 2014 opgesplitst in twee delen: APDS Development BV en APDS Originals BV.

APDS Development houdt zich bezig met productontwikkeling. Het onderzoekt en initieert nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden en doet alle inspanningen voor het verkrijgen van IP-bescherming.

APDS Originals houdt zich vooral bezig met business development. Het verbindt partijen, het verzamelt en analyseert alle benodigde marktgegevens, het beheert IP-rechten, het verzorgt de licensering en verkoop van product concepten en technologieën.

quoteWe opereren vanuit ons APDS Innovatie Lab op de Creative Campus Almere. Hier beschikken we over alle faciliteiten om ideeën in realiteit om te zetten. Je zou het een ontwikkelaarsparadijs kunnen noemen. quote2

Missie & Visie

We bieden anderen vooruitgang door zelf een voorsprong op ze te nemen. We zoeken en realiseren oplossingen die gewaagd en origineel zijn, die het leven veiliger, gezonder en prettiger kunnen maken. Een positieve wending geven aan de toekomst, dat is ons doel.

Wij zien onszelf als pioniers. We vinden onze weg door stappen te zetten in de richting van ons doel. Wij maken gebruik van de kansen die we zien of aangereikt krijgen. Gewoon omdat we dat goed kunnen en omdat er veel mensen zijn die profijt kunnen hebben van ons werk.

Een betere toekomst

Met de opbrengst van licenties die wij uitgeven worden niet alleen nieuwe ontwikkeltrajecten gefinancierd. APDS ondersteunt al vele jaren goede doelen waardoor alle producten die door onze licentienemers op de markt worden gebracht ook via deze weg bijdragen aan een betere toekomst voor anderen.

 

banner 2