Airfryer voor de professionele keuken

We zien drie hoofdtrends die aangeven dat er behoefte bestaat aan nieuwe oplossingen voor de professionele keuken:

  1. Groeiend bewustzijn over gezondheid
  2. Groeiend bewustzijn over klimaat
  3. Negatieve perceptie rond traditioneel frituren

Rapid Air Technology is ontwikkeld om resultaten te bereiken die vergelijkbaar zijn met traditioneel frituren met lucht in plaats van olie. Voedsel wordt verhit door een combinatie van directe korte afstand straling en snel opwaarts bewegende hete lucht. De unieke configuratie garandeert dat elk stukje voedsel genoeg en gelijkmatige warmte ontvangt om een krokante korst te vormen, om een goede kleuring te krijgen terwijl de kern voldoende zacht blijft. Dat laatste is het gevolg van korte bereidingstijden.

De technologie is schaalbaar en aan te passen voor verschillende typen en maten van apparaten. Enkele belangrijke voordelen van Rapid Air Technology:

Gezondheid:

  • Bereid voedsel met een veel lager vetgehalte

Veiligheid:

  • Afwezigheid van olie verlaagd brandrisico
  • Geen gevaar op brandwonden als gevolg van hete vloeistof

Financieel, economisch en ecologisch:

  • Energie besparing. Er is alleen energie nodig als er voedsel wordt bereid
  • Geen kosten gerelateerd aan het gebruik van vet of olie
  • Lagere verzekeringskosten
  • Kan gebruikt worden op plaatsen waar traditioneel frituren niet is toegestaan.

Het ontwerp zal geheel zijn afgestemd op de professionele gebruiker met speciale aandacht voor gebruikersgemak, hygiene, capaciteit en werkruimte. Prototypes hebben al aangetoond dat het uitstekend werkt. Afronding van de ontwikkeling zal nog enige tijd in beslag nemen. Een introductiedatum kan nog niet genoemd worden, dit zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.