What is Rapid Air Technology?

Rapid Air technology is another name for the RUSH technology that was developed by APDS Development during the development of the Airfryer. RUSH stands for Radiant and UpStream Heating, which tells us something about the way heat is transferred. Distinctive about the technology is that heat is transferred with very high intensity, that heat is distributed over the food from all sides and that the heat can penetrate through a thick pile of food particles.

Lees meer

To develop a cooking concept

There is a story behind every product. Even the simplest man-made things we see around us were once just an idea that, most likely, came from a (sub)conscious notion of a problem. An idea starts with standing still for a moment to think about that problem. But before that you have to be made aware of the problem.

This story is about the birth of a cooking concept we now know as Airfrying but was once called simply “fat free frying”. Indeed its done with the Airfryer. Millions of Airfryers were sold over the past 4 years and all over the world so it is likely you know what I’m talking about.

Lees meer

Airfryer voor de professionele keuken

We zien drie hoofdtrends die aangeven dat er behoefte bestaat aan nieuwe oplossingen voor de professionele keuken:

  1. Groeiend bewustzijn over gezondheid
  2. Groeiend bewustzijn over klimaat
  3. Negatieve perceptie rond traditioneel frituren

Lees meer

Iets geheel nieuws in de keuken

Philips heeft op de IFA 2010 in Berlijn de Airfryer geïntroduceerd. Een revolutionair apparaat voor snelle en gezonde voedselbereiding. Een groots moment voor Philips, maar zeker ook voor APDS. De Rapid Air Technology waarop het is gebaseerd is namelijk uitgevonden door Fred van der Weij, directeur van APDS.

APDS heeft meer dan 20 jaar ervaring met ontwikkeling van producten voor opdrachtgevers. Dit is het eerste zelf geïnitieerde project dat geheel is gebaseerd op eigen waarnemingen.

Lees meer